Staňte sa partnerom

Zraniteľnosti v softvéri - útok a obrana

/ Prednáška
Praktický workshop o tom, ako fungujú bezpečnostné zraniteľnosti v softvéri a ako ich útočníci zneužívajú. Začínajúci penetrační testeri sa naučia, ako tieto zraniteľnosti odhaľovať a programátori sa naučia, ako sa im vyhnúť už počas vývoja softvéru.

Účastníci budú po absolvovaní vedieť, ako uvažujú hackeri a ako predísť ich útokom.

Požiadavky na účastníkov: vlastný laptop s WiFi, na ňom nainštalovaný virtuálny server s aktuálnou verziou Kali Linux optimálne 32 bit. Základné znalosti sietí a programovania.

Milan Pikula

SK-CERT, Národná jednotka na riešenie kybernetických bezpečnostných incidentov
Milan mal to šťastie, že premenu spoločnosti z papierovej na informačnú nevidel len zhora, ale priamo sa jej zúčastnil. V oblastiach ako sú kyberbezpečnosť, vývoj softvéru, Unix/Linux a siete sa pohybuje už 30 rokov. V súčasnosti vedie SK-CERT, národnú jednotku na riešenie kybernetických bezpečnostných incidentov. Jeho najobľúbenejšie témy sú technické: nízkoúrovňové programovanie, penetračné testovanie, analýza malvéru, budovanie CSIRT spôsobilostí, troubleshooting. Bol spoluautorom viacerých projektov vrátane bezpečnostného frameworku v jadre OS Linux či TCP/IP stacku v Z80 assembleri. Vo voľnom čase učí na Fakulte informatiky a informačných technológií STU predmety o binárnych zraniteľnostiach a forenznej analýze. Má certifikáciu CISS…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies