Staňte sa partnerom

eGovernment na miestnej úrovni v Maďarsku

/ Prednáška

Krátka prezentácia TÖOSZ, najväčšej a najvýkonnejšej maďarskej asociácie samospráv. Štruktúra, predstavenie spôsobu prezentovania a propagácie, obstarávanie služieb, komunikácia, medzinárodné kontakty. Krátka prezentácia maďarského systému miestnej samosprávy a verejnej správy. Najdôležitejšie charakteristiky 3168 samospráv, úloha a miesto 168 nových multiúčelových mikroregiónov pre zvyšovanie kvality plnenia úloh, úloha 19 okresných samospráv a 22 okresných miest v plnení úloh, proces decentralizácie a sedem rozvojových regiónov.

Prezentácia postavenia elektronickej verejnej správy a eGovernmentu v Maďarsku. Nová výzva: zákon o všeobecných predpisoch autorizačného procesu a o službách verejnej správy, ktorý vstúpil do platnosti 1. novembra 2005, účinok zákona o slobode elektronických informácií na procesy verejnej správy. Prezentácia úlohy TÖOSZ v zabezpečení eGovernmentu. Hodnotenie kvality procesov elektronických aplikácií používaných miestnymi samosprávami, hodnotenie kvality webových stránok miestnych samospráv, školenie primátorov a vedúcich predstaviteľov miestnej samosprávy, podpora pilotných projektov, prezentácia nových metód.

László Dióssy

Vzdelanie:Univerzita poľnohodspodárstva, Keszthely 1975-1978, 1981 - 1983Vyššia odborná škola ekonómie a obchodu, Szolnok 1995 -1997Titul:inžinier ochrany rastlíninžinier všeobecného poľnohospodárstvanárodohospodár pre zahraničný obchodPracovné skúsenosti:1978 – 1986 vedúci úseku v niekoľkých poľnohospodárskych firmách1986 – 1990 riaditeľ oddelenia poľnohospodárstva a potravín v krajskej vláde Veszprém1990 manažér komory poľnohospodárstva kraja Veszprém1990 – primátor mesta VeszprémPolitické aktivity a členstvo:1994 – 1998 poslanec maďarského národného parlamentu1996 – člen Rady pre územný a miestny rozvoj kraja Veszprém1996 – člen Rady pre rozvoj transdunajského územia1996 – člen predstavenstva Maďarskej národnej asociáce miestnych auto…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies