Staňte sa partnerom

DISKUSIA „Ako posunúť české a slovenské zdravotníctvo vpred?"

/ Prednáška
Akým výzvam čelí české a slovenské zdravotníctvo? Sú na tom naše krajiny podobne? Riešime obdobný typ problémov a výziev? Ako sa pozeráme v priestore ČR a SR na rozvojové príležitosti a kam naše krajiny smerujú v rozvoji zdravotníctva.

ROBERT BABEĽA, MZ SR: "Česká republika sa pre Slovensko stala v niektorých oblastiach zdravotníctva dôležitým benchmarkom a zároveň aj vyspelejším partnerom, ktorého by sme mali chcieť dobehnúť a napokon s ním držať krok. K tomu však budú potrebné nielen investície, no hlavne kontinuita v nastavených zmenách.“ 

MARIE MARSOVÁ, AGEL: "Nevyhnutným predpokladom toho, aby sa naše zdravotnícke zariadenia rozvíjali v súlade s víziou technologicky vyspelého zdravotníctva sú dáta, ich dostupnosť, spracovanie a štruktúrovanosť."
  
Robert Babeľa, Ministerstvo zdravotníctva SR
Jakub Rybár, AGEL 
Andrej Aleksiev, Kreston Slovakia

VIDEOZÁZNAM
 

Róbert Babeľa

Slovenská zdravotnícka univerzita
Róbert Babeľa je špecialistom na oblasť hodnotenia zdravotníckych technológií, ktorej sa venuje už viac ako desaťročie. Je absolventom troch univerzít vrátane Open University Business School, Londýn, UK a University of Sheffield, Sheffield, UK. Je autorom a spoluautorom viac ako 180 publikácií doma a v zahraničí a praktické zručnosti získaval aj počas svojho viac ako 20 ročného pôsobenia na rôznych pozíciách v oblasti sektoru zdravotníctva, kde aj naďalej pôsobí. Prof. PhDr. Róbert Babeľa, PhD., MBA, MSc (HTA), FISAC je členom niekoľkých redakčných rád medzinárodných časopisov či odborných spoločností. V súčasnosti sa prioritne venuje vedeckým projektom, ktoré sa týkajú vyčísľovaniu skutočných celkových nákladov na vybran…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Andrej Aleksiev

Kreston Slovakia
Andrej Aleksiev je partnerom poradenskej skupiny Kreston Slovakia, v ktorej riadi oddelenie technológií a kybernetickej bezpečnosti. Po absolvovaní vysokej školy v Taliansku a doktorandského štúdia v Rusku sa vrátil naspäť domov na Slovensko, kde sa venuje informačným technológiám už vyše 13 rokov. Je ženatý, má 2 deti a okrem iného sa rád venuje etickému hackovaniu a využívaniu najmodernejších technológii v boji proti kybernetickým útokom. Ako filantrop podporuje aj aktivity mimo svoju profesiu, ako napríklad postavenie bronzovej sochy Bratislavského velikána W. Kempelena v životnej veľkosti v Bratislave.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Jakub Rybár

AGEL Clinic
Jakub Rybár vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Komenského. Pracoval v Národnom onkologickom ústave a NsP Medissimo a získal špecializáciu z chirurgie. Následne pôsobil postupne ako riaditeľ NsP Medissimo, NsP Novapharm a Fakultnej nemocnici AGEL Skalica. V súčasnosti pôsobí ako člen predstavenstva Fakultnej nemocnice AGEK Skalica a Rádiologia s.r.o. a ako riaditeľ AGEL Clinic Bratislava. V rámci skupiny AGEL sa podieľa na rozvojových projektoch telemedicíny a robotiky.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies