Staňte sa partnerom

DISKUSIA na tému "Vládny cloud na križovatke"

/ Prednáška
Vládny cloud buduje štát už roky. Preinvestovali sa už rádovo desiatky miliónov eur a zmohli sme sa v podstate na virtualizovanú infraštruktúru. Aktuálne sa schválili a plánujú tzv. komunitné cloudy za viac ako 150 mil eur. Posunie táto investícia služby štátu aspoň o milimeter? AWS nasadzuje kontinuálne každých niekoľko milisekúnd, je možné takémuto tempu konkurovať? Ako budujú cloudové služby napríklad v bankách? A aká je stratégia MIRRI v budovaní cloudových služieb?

VLADIMÍR BEDNÁR, MF SR: "Cloud nie je virtualizácia. Cloud sú predovšetkým služby. Z toho vyplýva, že na Slovensku nemáme cloud."

Igor Sibert, MV SR 
Peter Lukáč, NCZI 
Vladimír Bednár, MF SR 
Tomáš Mydliar, Dell Technologies 
Hrvoje Buntak, Apis IT
Pavol Lukáčik, RED HAT 
Ladislav Kovár, MIRRI

VIDEOZÁZNAM
 

Tomáš Mydliar

Dell Technologies
Od roku 2014 pôsobí v spoločnosti Dell Technologies na pozícii manažéra pre kľúčových klientov s dôrazom na digitálnu a IT transformáciu v prostredí verejnej správy. Za svoj kariérny život pracoval na viacerých pozíciách - manažérskych, obchodných a technických v oblasti informačných technológií a telekomunikácií (EMC, Oracle, Sun Microsystems, Logica, Orange, Gemalto a Astra Mobile), na Slovensku, alebo v zahraničí (Kanada, Rusko a Česká republika). Má skúsenosti s korporáciami, strednými podnikmi aj start-up spoločnosťami. Pevne verí v ľudský progres, sebadisciplínu a koncept "kaizen".
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Bednár

Ministerstvo financií SR
Vladimír Bednár pôsobí ako generálny riaditeľ sekcie informačných technológii, Ministerstva financií. Zároveň pôsobí vo viacerých dozorných a správnych radách subjektov v pôsobnosti rezortu financií. Je hlavným lídrom reformy riadenia rezortného IT. Od roku 2018 pôsobil vo viacerých manažérskych a expertných postoch Ministerstva financií, Magistrátu mesta Bratislava a Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby. Predtým pôsobil v súkromnom sektore ako konzultant pre verejný a súkromný sektor najme v GIS a Finančných IT systémov. Vyštudoval Medzinárodne vzťahy a Geodéziu kartografiu a kataster.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Peter Lukáč

Národné centrum zdravotníckych informácií
Generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácii Peter Lukáč sa do svojho nástupu na NCZI venoval informatizácii verejného sektora, pričom sa zameriaval na projektový manažment, konsolidáciu procesov a optimalizáciu výdavkov ako aj výskum a inovácie. Pôsobil na Ministerstve pôdohospodárstva, v Pôdohospodárskej platobnej agentúre či na Úrade podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu. V rámci svojho pôsobenia na NCZI pracuje na dokončení úplnej transformácie inštitúciu na procesne orientovaného lídra s proklientskym prístupom k orgánom štátnej a verejnej správy, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ako aj občanom prostredníctvom rozvoja elektronických služieb zdravotníctva.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Hrvoje Buntak

Apis IT
Hrvoje je skúsený IT profesionál s viac ako 20 rokmi strávenými na trhu. Počas svojej kariéry nadobudol širokú škálu skúseností v manažérskych pozíciách od výkonných obchodných pozícií až po člena predstavenstva. V súčasnosti je zodpovedný za riadenie chorvátskych vládnych cloudových riešení ako výkonný riaditeľ pre vládny IT cloud Chorvátska.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Pavol Lukáčik

RED HAT
Pavol Lukáčik pôsobí v oblasti informačných technológii viac ako 25 rokov. Pracoval v oblasti business development a riadenie obchodu pre spoločnosti ako IBM, Cisco, Ca Technologies, EMM, Altron. V súčasnej dobe pracuje ako Territory Account Manager v Red Hatu, kde má na starosti slovenský trh.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Igor Sibert

Ministerstvo vnútra SR
Od novembra 2021 pôsobí na pozícii Generálneho riaditeľa sekcie informatiky, telekomunikácií a bezpečnosti Ministerstva vnútra SR. Ako stály člen permanentného krízového štábu MV SR zabezpečuje plnenie komplexných úloh v oblasti IT spojených s vojnovým konfliktom na Ukrajine. V minulosti pôsobil aj na pozícii technického riaditeľa úseku stratégii a rozvoja v Automobilových opravovniach MV SR, kde sa podieľal na vzniku novej divízie IT zameranej na vývoj technologických systémov pre štátny sektor. V rámci rezortu zdravotníctva pôsobil ako riaditeľ úseku stratégii a rozvoja v Národnom centre zdravotníckych informácii. Ako člen ústredného krízového štábu Úradu Vlády SR riadil v rámci zdravotníckeho tímu oblasť navrhovania a riadenia proceso…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Ladislav Kovár

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Ladislav Kovár pôsobí ako riaditeľ odboru riadenia e-Governmentu na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Viac ako 20ročnú kariéru strávil v IT, začínal vo verejnej správe. Po ukončení právneho vzdelania sa zameriava najmä na prienik informačných technológií a práva. Právo uplatnil ako zodpovedná osoba na Univerzite Komenského, pôsobil aj ako predseda klubu DPO na vysokých školách, ktorý spoluzakladal. Viedol tím pre riešenie bezpečnostných incidentov a zabezpečoval kybernetickú bezpečnosť viacerých projektov.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies