Staňte sa partnerom

Databáza Slovstat na webstránke Štatistického úradu SR

/ Prednáška

Databáza SLOVSTAT obsahuje časové rady ukazovateľov hospodárskeho a sociálno-ekonomického vývoja za Slovenskú republiku. Údaje prezentuje vo forme tabuliek v mesačných, štvrťročných alebo ročných časových radoch.

Základom sú údaje spracované na základe štatistických zisťovaní a z ďalších administratívnych zdrojov. Staršie časové rady sú v blokoch historických dát. Aktualizácia údajov prebieha do 10 dní po oficiálnom zverejnení. Na prístup k údajom sa vyžaduje registrácia.

Tabuľky sa vytvárajú dynamicky. K dispozícii sú metodické vysvetlivky, vysvetlivky a poznámky. Zostavené tabuľky je možné vytlačiť, exportovať a taktiež možno vytvárať grafy.
Databáza je uložená v prostredí Oracle a prístupná bezplatne na internetovej stránke Štatistického úradu SR http://www.statistics.sk.

Kamil Strelka

RNDr. Kamil Strelka, PhD.Vzdelanie:Prírodovedecká fakulta UK v Bratislave, odbor matematika, 1966 – štátna záverečná skúškaPrírodovedecká fakulta UK v Bratislave, 1974 – rigorózna skúška vo vednom odbore Približné a numerické metódyVysoká škola ekonomická v Bratislave, externá vedecká ašpirantúra, odbor Teória plánovania a riadenia NH, 1987 – obhajoba kandidátskej dizertačnej práceOdborná prax:1966 – 1977, Výpočtové laboratórium SlPK, Bratislava programátor, sam. odb. referent, vedúci oddelenia riešenie úloh z oblasti ekonomických a sociologických výskumov1977 – 1987, Slovenský hydrometeorologický ústav, Bratislava vedúci analytik, vedúci inžinier 1987 – 1991, Slovenská televízia, Bratislava vedúci inžinier, vedúci odboru1991 – 1993, Dat…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies