Nutričné inovácie - Formulácie receptúr pre zvládanie alergií a diétnych obmedzení
Prezentácia sa zaoberá princípmi a postupmi formulácie receptúr pre špeciálnu výživu z pohľadu firmy Pure Food Norway. Prezentácia uvádza skúsenosti získané v minulých rokoch pri etablovaní sa na nórskom trhu a v rámci projektu "Safe Food."
Prihláste sa na Jesenná ITAPA 2024
Ladislav Jílek
V roku 2007 absolvoval doktorandské štúdium na Českej poľnohospodárskej univerzite v Prahe. V roku 2014 spoluzakladal nórsku firmu Pure Food Norway AS, kde bol popri manažérskej úlohe zodpovedný aj za vývoj a výskum nových produktov. Firma sa zaoberá najmä výrobou a predajom bezlepkových produktov. Niektoré z jeho receptúr uvedených na trh firmou Adveni Medical s.r.o., zaznamenali významný úspech. Bezlepkové muffiny boli v roku svojho uvedenia na trh (2021) ocenené Potravinárskou komorou SR v kategórii „Potraviny pre špeciálnu výživu“ a získali prvé miesto. Ďalej bezlepkové krekry s chia semienkami a brokolicovými klíčkami dostali v roku 2018 ocenenie za najlepší inovatívny potravinársky produkt v kategórii „Reformulácia roka“ od tej ist…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi