Staňte sa partnerom

DISKUSIA "Detekcia a reakcia na kybernetické incidenty"

/ Diskusia

Milan Pikula

SK-CERT, Národná jednotka na riešenie kybernetických bezpečnostných incidentov
Milan mal to šťastie, že premenu spoločnosti z papierovej na informačnú nevidel len zhora, ale priamo sa jej zúčastnil. V oblastiach ako sú kyberbezpečnosť, vývoj softvéru, Unix/Linux a siete sa pohybuje už 30 rokov. V súčasnosti vedie SK-CERT, národnú jednotku na riešenie kybernetických bezpečnostných incidentov. Jeho najobľúbenejšie témy sú technické: nízkoúrovňové programovanie, penetračné testovanie, analýza malvéru, budovanie CSIRT spôsobilostí, troubleshooting. Bol spoluautorom viacerých projektov vrátane bezpečnostného frameworku v jadre OS Linux či TCP/IP stacku v Z80 assembleri. Vo voľnom čase učí na Fakulte informatiky a informačných technológií STU predmety o binárnych zraniteľnostiach a forenznej analýze. Má certifikáciu CISS…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Martin Lohnert

SOITRON
Martin Lohnert riadi Security Operations Center – dohľadové centrum kybernetickej bezpečnosti, ktoré je súčasťou skupiny Soitron pod značkou Void SOC. Má rozsiahle znalosti a skúsenosti v oblasti IT inovácií. Vo firme Soitron pôsobí od roku 2002, spočiatku ako IT špecialista a neskôr ako technický manažér. Bol zodpovedný za marketing Soitron Group a tiež pri tom, keď firma expandovala do Českej republiky, Rumunska i Turecka. Je členom dozornej rady Soitron Group.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Ferdinand Vavrík

Ministerstvo financií SR
Ing. Ferdinand Vavrík, PhD. bol riaditeľom vládnej jednotky CSIRT (CSIRT.SK), ktorá je zaradená na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky pod sekciu kybernetickej bezpečnosti. Vyštudoval doktorát na Fakulte elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Pôsobil ako vedúci technického oddelenia vládnej jednotky CSIRT, neskôr bol poverený jej riadením a následne úspešne absolvoval výberové konanie na riaditeľa vládnej jednotky CSIRT. Aktuálne pracuje na pozícii SOC manažéra na Ministerstve financií SR.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Frčo

Alanata
V oblasti kybernetickej bezpečnosti pracuje viac ako 20 rokov. Prešiel viacerými pozíciami a pracoval s mnohými technológiami v IT a telekomunikačnej sfére. V Alanata sa venuje rozvoju služieb kybernetického bezpečnostného dohľadu (SOC). Zameriava sa na automatizáciu procesov a funkčné riešenia s vysokou pridanou hodnotou.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Alexander Valach

Vládna jednotka CSIRT.SK, MIRRI
Vedúci analytického oddelenia Vládnej jednotky CSIRT v rámci Sekcie kybernetickej bezpečnosti MIRRI SR. Venuje sa téme sieťovej bezpečnosti a bezpečnostnostnému monitoringu a vo VJ CSIRT pôsobí od roku 2021. Vyučuje základy sieťových technológií na FIIT STU.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies