Staňte sa partnerom

Štandardizácia v prostredí Cloud computing

/ Prednáška
Štandardizované prostredie pre cloud computing sa len začína rozvíjať. Zvyšuje však rýchlosť akou sa tento rozvoj deje. Základným problémom sa javí to, že neprišlo k harmonizácii rôznych schém vydávaných rôznymi entitami od ISO27000 cez Eurocloud Star Audit, CSA až po AICPA SOC2.

Prezentovať budem prístup ako pomocou certifikácie získať dôveryhodnejšie prostredie pre rôzne oblasti podpory businessu, ako aj spôsob, ktorý môže napomôcť zvýšiť dôveryhodnosť na národnej a nadnárodnej úrovni.

Rozsiahlemu nasadeniu skutočne užitočných a použiteľných noriem pre cloud computing bráni nedostatok vhodných vnútroštátnych pravidiel, harmonizácia a technická konvergencia.

Videozáznam
 

Rastislav Neczli

ITMS
Výkonný riaditeľ spoločnosti ITMS s.r.o Vyštudoval Fakultu informatiky, Vysokú školu ekonomickú v Bratislave, odbor Informačné technológie. Už počas svojho štúdia sa venoval problematike informačných systémov a informačnej podpory obchodného manažmentu. Svoju skúsenosť využil ako odborný asistent na oddelení aplikovanej informatiky EÚ, kde pracoval takmer sedem rokov. Je predsedom dozornej rady CloudPartners Slovakia a BPUG Slovakia (Best Practise User Group). Od roku 2005 je pozvaný ako hodnotiteľ pre výskumné a vývojové projekty v rámci 6. rámcového programu 7 a Európskej únie. Podieľal sa na viacerých projektoch v certifikácie oblasti cloudu . V súčasnosti je zodpovedný za prípravu akreditačných pravidiel vládneho cloudu.  …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies